Vores historie om hvordan det er at få en Maine Coon i familien.
Vi vil løbende opdatere denne side og håber at vores historie vil være til inspiration 
for kommende Maine Coon ejere, og  underholdende læsning for nuværende ejere.

Opdateret 21. juni 2005

Vi er en familie på 2 voksne, 2 store børn, hvoraf kun den ene bor hjemme, og 2 hunkatte Mollie og Sallie. Kattene er 2 ”gamle tanter” på 8 år – ganske almindelige huskatte, som der ikke er så meget spræl over mere. Mollie, kaldet "Den Grå Eminense", er aldrig hjemme, kun når hun skal sove ud, Sallie ligger mest i sofaen eller på skødet af os og sover. Det er da også ganske hyggeligt, men ………..
Mollie til venstre, og Sallie

Vi havde igennem et par år talt lidt om at vi godt kunne tænke os en stor kat. Og på Verdens Udstillingen 2003 i Bella Centeret havde vi kigget lidt på en Norsk Skovkat. Et tilfælde ville dog at en kollega til Lennart har en veninde, der er ejer af en Maine Coon, og lige havde fået to nye killinger leveret. Lennart fik henvist en hjemmeside på nettet og via et link her surfede han ved et tilfælde ind på Fribanikos’ hjemmeside og så to røde Maine Coon hankillinger på 8 uger, den ene var reserveret, men den anden var til salg, og den var absolut ikke til at stå for. Vi ringede med det samme og nærmest reserverede ham, uden at have set ham ”live”. Vi var ude at se ham 2 dage senere, den 24. januar 2004, og faldt endnu mér pladask for ham – guuud, hvor var han dejlig. 

 

 

Foto:Fribanikos'
05.01.2004

Vi fik ham hjem lørdag den 14. februar 2004 – en længe ventet dato. Nu var han blevet 12½ uge gammel, den 4½ uge’s ventetid havde været lang.

Lonnie og Bjarne kom selv op og afleverede ham. Vi havde en rigtig hyggelig eftermiddag, hvor Al Pacino gik på opdagelse i hele vores hus, og det så ud til at han befandt sig godt. Der var bare lige et enkelt ”men”, og det var ”tanterne” Sallie og Mollie. De brød sig altså ikke om den lille nye beboer, de sang begge to for ham – højt og inderligt, samt hvæsede af ham også. Men Al Pacino tog det altså ikke så nær, som Lennart og jeg gjorde. Han virkede rimelig ligeglad. Og Lonnie og Bjarne beroligede os med, at det nok skulle blive bedre, der skulle bare gå nogle dage.

Lonnie og Bjarne fra Fribanikos Cattery.

Efter at Lonnie og Bjarne var gået tonsede han lige rundt en times tid mere inden han gik omkuld øverst oppe på kradsetræet. (Vi havde nogle dage forinden købt et kæmpehøjt kradseklatretræ).Han vågnede op igen da vi skulle spise – syntes åbenbart det duftede dejligt, og ville selvfølgelig være helt sikker på han ikke gik glip af noget, så han gjorde et ihærdigt forsøg at komme op på spisebordet (igen, igen, igen), men blev selvfølgelig sat ned lige så hurtigt som han kom op. Han hyggede sig hos os på skift, mens vi så film lørdag aften, og da vi skulle i seng gik han med Lennart og mig og blev der hele natten med ”motoren” kørende – dejligt.

Søndag var en dejlig dag, hvor vi kunne nyde ham fra vi stod op (eller fra han vækkede os kl. tidligt, hvor han startede motoren, og derefter gik i gang med at ”jage fødder”).  

Han følger os overalt, og hvis han ikke lige kan se os kalder han højt og inderligt. Han er utrolig social anlagt – han kommer også nogle gange hen, sætter sig ned lige foran fødderne, kigger op og MMMMIIIIIAAAVVVVEERRR, så vil han bare op og bæres og nusses – det sker tit og er utrolig dejligt. Han er meget snaksaglig – når vi siger ”heeej Pacino” ja, så svarer han altså igen med et laaaangt heeeeeeej. Han kommer og siger ”hej og dav” mange gange i løbet af dagen.  

Han spiser rigtigt godt og drikker også fint. Han går faktisk ud til madskålen temmelig tit og giver sig goooood tid. Til dags dato har han taget 200 gram på om ugen, og det er som det skal være ifølge Bjarne og Lonnie fra Fribaniko's Katteri.

Den første dag vi skulle på arbejde kunne vi jo næsten ikke holde det ud - vi var meget rastløse, og ville bare hjem og se hvordan det gik. Og da vi endelig kom hjem kom Pacino søvndrukken ud og tog i mod os med et HØJLYDT HEEEEEJJJJJJJ, og straks startede han motoren og så skulle der lige kæles med os begge indtil han vågnede rigtigt, for så var det leg, der stod øverst på ønskelisten. Han er mest vild med en lille hvid mus som Lonnie og Bjarne havde med da de afleverede ham. Den leger han med hele tiden – meget længe ad gangen, den har allerede mistet et øre. Han løber rundt med den i munden og dropper den så ned forskellige steder, hvor der er lidt udfordring at mofle rundt med den.

Sallie begyndte efter ca. 4 dage at acceptere Pacino og en dag ”kyssede” de hinanden, faktisk flere gange og Sallie fandt sig også i, at han begyndte at lege med nogle ”gufknaser” jeg havde givet hende. Hun lod ham lege, sad bare og kiggede på ham, og flere gange gik hun også hen og snusede til ham. Så Sallie har helt sikkert accepteret ham. Mollie derimod har ikke helt vænnet sig til at han er der – hun synger godt nok ikke for ham mere, men hvæser fortsat når deres veje krydses og rejser børsterne og vil meget gerne markere at hun mener, at det er hende der skal bestemme. Pacino har dog ikke mere den store respekt for Mollie som han havde i de første dage efter at vi fik ham. Lige så snart Mollie går sin vej, lister Pacino lige så stille efter, for at se hvor hun skal hen.

Ellers bruger Lennart og jeg meget tid på bare at kigge på ham når han leger – han er utrolig underholdende, sjov, kær, dejlig og nuttet. De der store poter på det lille kræ, det ser jo unægtelig sjovt ud når han kommer løbende, eller også bare når han ligger i kurven – med forpoterne altid hængende udenfor.

Det tog ham ikke lang tid at lære os at lege "I kaster og jeg henter". Han startede med sin lille hvide mus, og har nu udvidet med bolde og Lecakugler fra vores planter. Nu vi taler om Lecakugler, så skal man altid lige huske at tømme sine sko inden man stikker fødderne i dem, det er ofte her Al Pacino gemmer lidt legetøj til dårlige tider. 

Al Pacino lever i højeste grad op til Maine Coon drengenes renommé. Han er en lømmel, en klovn, er direkte uartig og ret respektløs. Alt skal iagttages, undersøges og studeres i mindste detalje. Og al gang foregår som bekendt i løb, og det vil sige fuld galop igennem stuerne. Når han bliver træt, så styrter han her og nu. For det meste ligger han på de mest mærkværdige måder. Det ser ud som om at nogen har trukket stikket ud midt i et spring. Een arm er strakt helt fremad, den anden ligger bukket bagud i modsat retning, og så ligger han strakt ud i sin fulde længde med det ene ben strakt lige bagud. Det er da ikke normalt for en kat vel? En kat ligger da behageligt rullet sammen i et hjørne af sofaen, og spiller sofapude! Vi har for resten også givet ham et øgenavn, nemlig "skyggen". Han følger konstant lige i hælene på Mollie og Sallie rundt i huset. Et hvæs eller én på hovedet afskrækker ham ikke og får ham i hvert tilfælde ikke til at forstå, at han er lidt af en pestilens konstant at have hængende lige i haserne. Så når Mollie og Sallie vil have lidt fred så må de benytte sig af at det kun er dem, der har nøgle til kattelemmen, og så smutte en tur ud i haven. 


Ja, egentlig var det jo ikke planen, da vi anskaffede os en ny kat, at vi ville udstille ham. Men vores møde med Fribanikos havde åbnet en hel ny verden for os, og Lonnie og Bjarne havde hen ad vejen vakt vores interesse for at få Al Pacino bedømt på en udstilling. Men først og fremmest ville vi også gerne gøre det af hensyn til Fribanikos som opdrætter, for at de kunne få en bedømmelse af deres avl. Efterfølgende som tidspunktet for udstillingen nærmede sig, ja så gik vi altså hen og blev utroligt spændt på, hvordan vores lille mis ville klare det.
Men vi er jo totalt novicer på dette punkt, så derfor havde Lonnie og Bjarne lovet at hjælpe os med alt det praktiske. Så først fik vi meldt os ind i DARAK, Dansk Racekatte Klub, samt Maine Coon Klubben - Danmark, og derefter tilmeldt os udstillingen i Herlev den 7. marts 2004. På denne udstilling skulle også Al Pacino's bror Al Capone udstilles.


To dage før udstillingen kørte vi ud til Fribanikos Cattery for at få ham shinet op. Det vil sige, negleklipning, vask og børstning. Vask er et must, da Maine Cooner ”fedter” i pelsen. Alene det at vaske en kat er noget af en proces. Tre forskellige produkter fra Ann-Dorrit Palmund’s produkter ”June's Original House of An-Ju Grooming Products” blev der brugt, for at hans pels kunne blive så flot og luftig som muligt. Han klarede det flot syntes vi, men der var nu ikke meget Maine Coon over ham, da han stod totalt gennemblødt med "piberenseren” hængende mellem benene i babybadekaret.

På anbefaling af Fribanikos mødte vi tidligt op på udstillingen (kl. 07.00) til indskrivning og lægekontrol, så vi undgik kø og kunne komme hurtigt ned i hallen for at indrette udstillingsburet. Vi havde lånt gardiner og underlag til buret af Fribanikos, og på udstillingen købte vi så nogle praktiske madskåle, der kan hænge på buret, og en lille tissebakke skulle der jo også være plads til. Alle katte skulle være i deres bur kl. 9.30, da udstillingen åbnede for publikum kl. 10.00.
Herefter var det så bare at afvente, at Al Pacino skulle bedømmes af dommerne, og så i mellemtiden lade ham beundre af de mange tilskuere, som efterhånden fyldte den store hal i Herlev.

Inden Al Pacino og hans bror skulle over til dommerbordet, var vi lige ovre på Ann-Dorrit Palmund’s stand for at få dem ”shinet” lidt op. I hænderne på sagkyndige personer er kattene totalt afslappet og lader sig villigt manipulere rundt med. Så børstet og stylet gik vi målrettet mod dommerbordet og den hollandske dommer.
Kattene skal holdes frem for dommerne på en speciel måde således, at de tager sig bedst ud, men samtidig ser afslappede ud. Da vi var lidt usikre på om vi kunne holde ham korrekt, fik vi også her god brug for Lonnie og Bjarne’s hjælp. Lonnie holdt Al Pacino frem, mens Bjarne holdt deres egen Al Capone.

Dommeren havde lidt problemer med at placere de to, næsten identiske, brødre indbyrdes. Men efter mange overvejelser og grundig gennemgang, placerede han brormand Al Capone som nummer 2 i killingeklassen og Al Pacino på en 1. plads! EX1 på hans første udstilling! Jo vi var meget stolte af ham. Annette måtte lige knibe 1 tåre eller 10.
Og det var så lige dér vi besluttede, at det ikke blev sidste gang han skulle på udstilling! Vi var, som man siger ”blevet hooked”, og ikke kun på selve konkurrencemomentet, men også på miljøet og det fællesskab, der er imellem de enkelte opdrættere og udstillere.
Al Pacino og vi vil være på den næste udstilling DARAK arrangerer, og det er i Hårlev den 9. maj 2004.

 
Påsken 2004. Solen skinner fra en skyfri himmel, og Al Pacino er ude i haven for første gang. Han nyder at løbe rundt samt alle de nye indtryk.
 
Men nu skal Al Pacino jo ikke bare gå og ”loppe den” og hygge sig ude i haven, han må også ”arbejde for føden”, og tiden nærmer sig for DARAK’s næste udstilling, som løber af stablen den 9. maj i Hårlev. Han kan stadig være med i killingeklassen, da han først bliver 6 måneder 9 dage efter udstillingen. Så han vil jo være en ret stor killing, hvad vi håber vil ”give pote”.

Vi har besluttet os for selv at prøve at vaske ham denne gang (vi må jo lære det), og valgte fredag som ”store vaskedag". Bjarne og Lonnie havde lovet os, at hvis det gik helt galt kunne vi komme ud til dem om lørdagen (udstillingen foregår om søndagen) og så kunne vi nå at redde det.

 
Vi havde haft hans badekar stående hele ugen inde i stuen for at han kunne vænne sig til det, og da det stod ude i badeværelset fyldt med vand, var han da også selv på vej op i det. Og det viste sig, til vores store overraskelse, at han tog det utroligt flot, han hverken bed eller kradsede, og nogle gange så det faktisk ud som om han nød det, når vandet rislede ned over ryggen på ham. 
Det tog ca. 20-25 min. i alt, før han var klar. Jeg tørrede ham med et håndklæde og derefter børstede jeg pelsen op fra kroppen, mens han slikkede sig, så det var jo ligefrem teamwork. I løbet af lørdagen børstede jeg ham flere gange, for at få pelsen til at blive fyldig og luftig, så han kunne tage sig ud fra sin bedste side om søndagen.

Vi skulle MEGET tidlig op søndag morgen, vi kørte hjemmefra kl. 06.00, for at være i Hårlev kl. ca. 07.00 til lægecheck. Efter lægechecket fandt vi hurtigt vores bur, og denne gang havde vi selv gardiner og underlag med, så vi gik i gang med at gøre buret klar, så Pacino kunne komme ind og slappe af, før det store slag.

Kl. ca. 11.00 skulle han til dommeren, så et kvartér inden da, gik vi lige over på Ann-Dorrit Palmund’s stand og fik ham shinet op. Hun kan altså sit kram og Pacino er helt rolig i hendes hænder. Whau, hvor så han godt ud, og det synes dommeren heldigvis også, for han vandt sin gruppe og blev EX1. Og derefter gik det slag i slag; BIV, NOM, og til sidst BEST IN SHOW! Hold op, hvor var vi glade og stolte – tænk at vores killing var den bedste af alle killinger på denne udstilling!!! Også denne gang måtte Annette knibe en tåre (nej hun græd af glæde).
Den næste udstilling vi melder os til er i Ribe den 27. juni 2004, hvor Pacino er i klassen for ungdyr. Det bliver spændende at se, hvordan han klarer sig dér.
 
Pacino er efterhånden blevet en pæn stor killing, og vores to ”tanter”, som vi havde forestillet os, at han skulle lege med og have stor glæde af, de kan slet ikke holde hans tempo, så vi har jo i lang tid været på udkig efter en legekammerat til ham – helst en han. Vi ved nu, at vi fra starten burde have købt 2 Maine Coon’er, så de kunne have vokset op sammen og have stor glæde af hinanden, for de kan faktisk godt have en lidt voldsom måde at lege på i forhold til almindelige huskatte, som vores ”gamle tanter” er.

Nu er det altså ikke så nemt som man tror, bare sådan at gå ud og købe sig en ny Maine Coon, for nu var vi jo også blevet lidt kræsne + at vi nu også ved meget mere om, hvordan en Maine Coon skal se ud, især på udstillinger, for den nye killing skal ikke kun være Pacino’s legekammerat, men også have potentiale til at blive udstillet, ligesom Al Pacino selv.

Efter lang tids søgen, og mange sammenligninger og vurderinger senere af forskellige killinger, samt utroligt stor og uvurderlig hjælp fra flere opdrættere, faldt vores endelige valg på Chimera’s Flicker Like Fire. Af alle de killinger vi har  kigget på, var han den, der gik lige i vores hjerter med store træsko. 

Vi får Flicker hjem den 4. juni, og vi glæder os helt vildt meget. Vi synes han er en utrolige flot og smuk killing, samt at hans temperament er meget lig Al Pacino’s, hvilket vi også har lagt stor vægt på ved den endelige beslutning.
  
Projekt løbegård

Al Pacino har i lang tid plaget os om at få en stor løbegård han kan tumle sig i, i stedet for at han skal have sele på og en lang snor, som begrænser ham i hans leg, og som han siger: ”Den sele ødelægger altså min pels, og formindsker mine chancer på udstillingerne”, og det har han jo ret i, så vores næste projekt er at få lavet en løbegård, og den skal helst stå færdig inden Flicker kommer hjem til os. Vi har lavet en tegning og målt op, og materialerne er indkøbt, så nu er det bare med at komme i gang. På billedet ses haveafdelingen, som bliver på 140 kvadratmeter. (Det kan ses på billedet afgrænset med en høj græskant). Derudover laver vi en afdeling, der er flisebelagt og delvist overdækket under udhænget i vores husgavl, (ses til venstre i billedet) og denne afdeling bliver på ca. 36 kvadratmeter. De to afdelinger bliver forbundet med en tunnel, så der er lidt udfordring i at komme fra den ene afdeling over til den anden. Kattene får adgang til udendørsarealet via en kattelem.

 
Så oprandt endelig dagen, hvor vi fik Flicker hjem, og vi var jo meget spændte på, hvordan det ville gå med ham og Al Pacino. Da Pacino fik øje på Flicker lærte han en ny side af sig selv at kende, han ikke viste han havde - han kunne hvæse samt knurre nede i maven!!! Så det gjorde han de første par timer, samtidig med at han spandt og egentlig gerne ville lege med Flicker, som faktisk endnu ikke kan sige miauv - der kommer bare en hæs lyd ud af hans åbne mund.
Pacino's første møde med Flicker Like Fire.  Mette og Anders fra Chimera Cattery.

Flicker tog det i stiv pote, og var ikke bange, men knurrede bare igen. Og når Pacino vendte ryggen til, sprang Flicker på ham. Jo, det kørte godt, Flicker var i hvert fald ikke bange. Vi tror ikke Pacino lige tænker på, hvor stor han er i forhold til Flicker. Så når han bare vil lege, ser det egentlig ud som om han nærmest overfalder Flicker. De tonsede begge to ind og ud i løbegården i går, og Flicker fandt hurtigt både madskål og tissebakke inde og ude, og benytter det hele ganske flittigt. Hans appetit fejler absolut ikke noget - han guffer i sig!
 
På anden dagen går det meget bedre. Flicker og Pacino er kommet overens og det ser ud til at gå fint. Pacino har endda vasket ham lidt. Om aftenen lå de og sov sammen på sofaen inde i stuen. Pacino lå udstrakt på siden, Flicker lå mellem benene på Pacino og brugte hans mave som hovedpude.
Vores to ”gamle tanter” tog det faktisk ganske pænt. Sallie skulle lige hvæse en enkelt gang af ham, samt gi' ham et dask på hovedet, men så heller ikke mere, og Mollie gloede bare på ham - sagde ingenting, og rørte ham ikke, så det tegner godt. Vi tror, de har set i øjnene, at det ikke nytter at protestere. Dagene hvor de regerede enerådigt, er passé.
Det er utroligt at tænke på, at Pacino var lige så lille da vi fik ham - nu virker han jo kæmpestor i forhold til Flicker, og der er jo egentlig kun 4 måneders forskel.
 

  Projekt løbegård

Det første spadestik - projektet er gået i gang. Vi har besluttet, at lave den lille løbegård færdig først, så Pacino og Flicker hurtigst muligt kan komme ud. Vi har allieret os med Lonnie og Bjarne fra Fribanikos. De har jo prøvet det et par gange før, og ville gerne hjælpe os i gang – gudskelov! Det gik rigtigt godt den første dag, vi kom faktisk ret langt. Bjarne og Lennart knoklede der ud af, og Lonnie og Annette ”gik til hånde”. Det ydre skelet til begge afdelinger blev færdige, så Lennart kunne selv de efterfølgende dage bygge resten af skelettet færdigt.

Da det blev tid til at sætte tråd på den lille afdeling, ”friede” vi til Lonnie og Bjarne igen. Det var meningen, at Bjarne bare skulle hjælpe Lennart i gang, men Bjarne kunne ikke ”styre sig”, så det endte med at Bjarne og Lonnie igen blev hele dagen og arbejdede – vi var dybt taknemmelige, for uden Bjarne’s ekspertise, var vi aldrig nået så langt på så kort tid.

Nu stod den lille løbegård faktisk færdig, så nu kunne Pacino og Flicker endeligt komme ud. Lennart monterede en kattelem i terrassedøren, så de selv kunne gå ud og ind – åhh, hvor de nød det! Det var dejligt at se. Denne afdeling vil hen ad vejen blive indrettet med forskellige aktiviteter, hylder og huler m.m.

En uges tid efter kunne der også sættes tråd på haveafdelingen, og Lennart arbejdede lidt hver aften, når vi kom hjem fra arbejde, og i skrivende stund er den så meget færdig, at Pacino og Flicker sagtens kan være derude, men under opsyn, da der mangler at blive sat strømførende tråd på øverst oppe. Indretningen i denne afdelingen skal være naturting, såsom træstammer, buske, og træplatforme o.lign.

Hele "projekt løbegård" kommer i galleri under "billeder" snarest. 

 
Mystery Coon´s Spirit Of Guldfakse

Ann-Dorrit Palmund fra Mystery Coon´s katteri har betroet os hendes pragtfulde og kærlige Maine Coon Spirit. Vi er dybt beæret over den tillid Ann-Dorrit har udvist os ved at lade os modtage hendes skønne kat. Den 12. juni flyttede Spirit ind og blev straks accepteret af Pacino og Flicker som en del af familien. Spirit er utroligt kontaktsøgende og social, og det har vist sig, at hun med sit rolige sind har haft en positiv indvirkning på vores katte, og ikke mindst på Pacino, der nu har fået en jævnaldrende legekammerat, noget som han, set i bakspejlet, skulle have haft fra dag ét.

  

Så nærmede dagen sig for udstillingen i Ribe den 27. juni 2004, og vi havde tilmeldt Pacino og Flicker. Men Flicker nåede aldrig med, da der skete det frygtelige, at han – i ét af sine mange badutspring - brækkede det venstre forben i albueleddet. Det var både brækket, ledbåndet var røget og der var gået en flig af knoglen. Det var så slemt som det overhovedet kunne være. Han kom på operationsbordet på Skovshoved Dyreklinik og fik sat to stifter ind, og så skulle han så ellers holde sig i ro i de næste 5-6 uger. Og det vil sige ikke hoppe op og ned fra noget, ikke tonse rundt med Pacino, men kun gå stille og rolig rundt eller ligge ned. Prøv at sige det til en legesyg killing!!!
Kirurgen mente, vi skulle sætte ham i vores store transportkasse, men vi faldt heldigvis et andet alternativ, for godt nok var han en lille killing, men alligevel!!

I forbindelse med at vi har bygget de to løbegårde, er det jo meningen, at der skal være en tunnel, der forbinder de to løbegårde mellem græsarealet og gavlen. Heldigvis havde Lennart lavet denne tunnel, men ikke nået at montere den. Den er rimelig stor (120x65x65), så den hev vi ind i stuen og satte Flicker i. Den kunne han dog bevæge sig lidt rundt i. Der stod mad og vand, en lille kattebakke samt en sovepude. Så når det nu skulle være, så var tunnelen meget bedre end en transportkasse. Pacino og Spirit var flinke til at opretholde det sociale og opholdt sig meget omkring buret.
Efter 5 uger haltede han stadig meget og han havde samtidig fået en pæn stor udposning på albuen. Vi tog op til klinikken, hvor han var blevet opereret. Udposningen viste sig at være de to stifter, der var på vej ud. Kirurgen tog et par røntgenbilleder af ham, og konstaterede, at det hele var vokset pænt sammen som det skulle, så han betænkte sig ikke på at tage stifterne ud. Vi skulle så bare holde ham i ro en lille uges tid endnu.
Så nu, efter 6 uger i buret – er Flicker blevet ”løsladt”. Han halter stadig en lille smule, men det skulle forsvinde efter nogle uger. Åhh, hvor han nyder at kunne komme ud at lege med Pacino igen, og heldigvis har han under hele sit ophold i buret, bevaret sig gode humør, sin appetit og sit dejlige temperament. Han er stadig lige kælen og kærlig. Der er kun ét minus!! Han er vokset utroligt meget på de 6 uger han har siddet i buret. Både ham og vi er gået glip af meget, og selv om vi selvfølgelig har haft ham ude og siddet og kælet med ham alt hvad vi har kunnet, så bliver det aldrig det samme som hvis han havde kunne knokle rundt sammen med de andre.
For at vende tilbage til udstillingen i Ribe den 27. juni 2004, hvor så kun Pacino var med, ja så gik det også ganske godt for ham denne gang. Han blev EX1, BIV og NOM, men blev slået på scenen med 2 point. Ærgerligt, men det var tæt løb, så vi var glade alligevel.
 
  På udstillingen den 9. maj i Hårlev fik vi et hot inside tip om at Wytopitlock havde et kuld killinger, der måske ville være interessant for os at kigge nærmere på. På Wytopitlock’s hjemmeside så vi billeder af killingerne og faldt for en lille han med navnet Caradoc Dearborn. Vi besøgte katteriet i Herning da han var ti uger gammel, hvorefter vi var helt sikre på at vi sammen med Anette Becker havde valgt den helt rigtige killing. Vi fik ham hjem den 22. juli 2004. Så fra at vi havde reserveret ham 1 uge gammel, var det 11 ugers lang venten før vi fik ham hjem. Men han var værd at vente på, gud hvor er han dejlig. Han er simpelthen så kælen og kontaktsøgende og elsker at ligge i arm som en baby. Han ”snakker” meget og er også vild med at kysse.
Caradoc og Flicker leger meget sammen og er utrolig glade for hinanden, der er jo også kun 8 ugers forskel på dem. Pacino tager sig af ham som en far og Spirit vasker ham som en mor. En rigtig lille kernefamilie.
 
  
Caradoc trives fint, han er en rigtig rod. Alt hvad de andre misser gør, skal han også – på samme tid. Sidder én af de andre og spiser, kommer Caradoc farende og suser lige ind foran og stikker munden i truget. Hører han at én af de andre er på ”potten”, skal han selvfølgelig det samme, og helst også i samme bakke.
Man har jo hørt om vandhunde, men han er altså en vandkat. Han elsker at pjaske med vand fra vandhanen og jo kraftigere strålen er, jo bedre, så bliver vi andre også våde!! Så snart han hører lyden af rindende vand, så er han der som et søm!! Når man skal i bad om morgenen, bliver han ved med at hoppe ned i badekarret, fordi han kan høre vandet løbe fra bruseren. Til sidst bliver man altså nødt til at sætte ham ud i entreen og lukke døren, så man kan blive færdig!!!! Så det bliver sikkert ikke noget problem at vaske ham inden en udstilling!!
Han elsker at lege med en lille gummibold. Han sparker fodbold som en anden landsholdsspiller. Det går fa… stærkt. Michael Laudrup kan godt pakke sammen! Han tager også bolden i munden og kommer og lægger den foran vores fødder, så vi kan kaste den igen og igen og igen og igen, og så er det altså svært at holde masken. Vi tror han er en ”tre i én”, for der kan umulig være så meget krudt i bare én lille killing!!!!.
Han vækker os kl. 04.30 næsten hver morgen ved at han kommer stormende op i vores seng med sin lille legetøjsmus mens han ”snakker”. Han drøner rundt med den, kaster den op i luften, mofler den ind under vores dyner. Han kan slet ikke forstå vi ikke gider lege på det tidspunkt.
Han er stadig vild med at kysse, og gør det lige så tit han kan komme af sted med det. Selv dommeren på hans første udstilling i Brørup den 26. september 2004 kyssede han vildt og inderligt. Han er en utrolig dejlig og skøn killing og vi er bare så glade for ham!!
 
På udstillingen i Frederikssund den 15. august havde vi også denne gang kun Al Pacino med. Flicker var stadig lidt nøgen på hans ene arm efter operationen, og Caradoc var blevet forkølet – æv.
Det gik også godt for Pacino denne gang. Han blev EX1, BIV og NOM. Blev endnu en gang slået på scenen med 2 point.
Vi håber, at vi kan få både Flicker og Caradoc med på udstillingen i Brørup den 26.09.2004.

Flicker er nu kommet sig helt oven på sin operation. Han går helt fint, halter ikke mere, så nu kan han både løbe rundt og lege samt hoppe op og ned fra ting. Vi passer selvfølgelig stadig på, men det er dejligt, at han nu er ”fit for fight”. Han er glad for sin nye legekammerat Caradoc. De tilbringer meget tid sammen – de hygger sig rigtigt. Flicker har også tillagt sig den dejlige vane med at kysse!! Så nu har vi to ”kyssemisser”. Han er utrolig blid, kærlig og kælen. Vi tror han selv er klar over, at han skal tage det lidt med ro, for han var lige så ”tonsende” som Caradoc er inden det gik galt og han brækkede det ene forben. Nu gør han ikke noget overilet – selvfølgelig leger han og spiller fodbold, men han gør det stille og roligt. Han elsker også at ligge på skødet og putte. Han er en virkelig dejlig dreng.
Nu nærmer tiden sig for udstillingen den 26.09.2004 i Brørup, og vi har tilmeldt både Pacino, Flicker og Caradoc. Det bliver spændende med de to små, hvordan de klarer sig.
Fredag den 24. september var det ”storebadedag”. Tre katte skulle i bad. Annette startede med Flicker, og han tog det utroligt flot, han er jo så blid og stille, så det var ikke noget problem at vaske ham. Næste kat blev Caradoc, og han er jo en ”spradebasse” af rang, så han gjorde jo alle mulige forsøg på at komme op af badekarret, men han accepterede det til sidst. Sidste kat i bad var Pacino. De sidste gange han er blevet vasket har vi begge to gjort det – Lennart har holdt ham og Annette har vasket ham, men denne gang valgte Annette at gøre det selv ligesom med Flicker og Caradoc. Det gik også rigtig godt, han prøvede godt nok at undslippe et par gange, men slappede af til sidst.
Søndag drog vi af sted til Brørup med alle tre katte. Caradoc blev rost at dommeren for hans silkebløde pels – ja hele hans udseende kunne hun li’, samt at hun var helt vild med at han kyssede hende!! Han blev EX2. Om Flicker sagde dommeren, at han havde et dejligt udtryk samt et dejligt temperament, men en lidt hård pels. Han blev EX3. Pacino klarede sig lige så godt som tidligere. Han blev CAC, BIV og NOM, men blev igen slået på scenen.

 
Nu havde vi jo egentlig besluttet os for, at vi ikke (foreløbig) skulle have flere mainecoon’er, men man har jo som bekendt ét standpunkt til man tager et nyt. Igennem et stykke tid havde Annette lagt mærke til en lille mainecoon pige med navnet Mystique på Coogan’s hjemmeside. Hun var rigtig nuttet. Da Mystique var 6 uger gammel henvendte vi os til Lene og Peter Glem fra Coogan’s og spurgte om vi måtte komme og se hende, og det var vi velkomne til.
Vi så hende første gang ”live” da hun var 8 uger gammel, og ja……. vi tabte vores hjerter lige på stedet!!! Hun var helt sikkert en lille pige. Hendes look, bevægelser, ja hele hendes udstråling indikerede at her var der tale om en rigtig lille prinsesse. Hun er ligesom Flicker og Caradoc sort blotched tabby, men med mange gyldne farver – hun er meget smuk! Vi tog en masse billeder af hende, så vi havde noget at kigge på indtil vi skulle se hende igen. Lene og Peter Glem sagde, at vi skulle gå hjem og tænke over det (om vi ville have hende) og så komme og se hende igen, vi behøvede ikke at drage en forhastet beslutning. MEN vi havde allerede tænkt - hun skulle bo i Rungsted.

Mystique 9. september.2004

Mystique 29. september.2004

Vi så Mystique igen, da hun var 10½ uge gammel, og behøver vi at nævne, at hun stadig var lige så dejlig, som da vi så hende første gang. Inden vi tog hjem fra Lene og Peter Glem den aften, havde vi aftalt, hvornår hun skulle hjem til os – og det skulle hun fredag den 8. oktober og da ville Mystique være 12½ uge gammel.
Sådanne 2 uger kan være utrolig lange, men endelig oprandt dagen, hvor Prinsessen skulle komme. Vi var meget spændte på, hvordan ”drengene” ville reagere. Lille Mystique indtog huset med høj haleføring og gik stille og roligt rundt. Fandt hurtig både madskåle og kattebakke. Da ”drengene” fik øje på hende snusede de interesseret til hende, vaskede hende lidt og accepterede hende faktisk med det samme. De hvæsede ikke på noget tidspunkt af hende som de havde gjort de gange, der var kommet en ny lille dreng til huset.
Nu har vi haft Prinsessen i 1 uge, og hun er lige så dejlig som hun er smuk!! Hun er faldet godt til, og har fundet en rigtig god legekammerat i Caradoc. Han er helt vild med hende. De er konstant sammen. Vi tror Caradoc er forelsket!!!
Lene Glem, Coogan's Mystique og Al Pacino mødes for første gang.
 
Nu kan vi også tydelig se, at der er stor forskel på drengenes og pigernes temperament. Hvor drengene tonser rundt i fuld fart, så er Mystique mere stille og rolig. Hun leger både med sin mus og hun spiller også fodbold, men det foregår i et mere roligt tempo og med meget mere værdighed end når f.eks. Caradoc gør det samme. Man kan heller ikke høre hende når hun kommer gående – lige pludselig sidder hun bare nede foran vores fødder og kigger bedårende op på os. Vi kan jo håbe, at hun kan lære drengene lidt pli!!!
Mystique skal med på udstillingen den 7. november i Jyllinge sammen med Caradoc og Pacino.
Caradoc og Mystique Coogan's Mystique
Mystique hygger sig utroligt godt sammen med Caradoc som hun hænger en hel del ud sammen med! Han har lært hende, at her i huset står man tidligt op, også i weekenden og knokler rundt i sengen en times tid med de små legemus. Når så vi er stået op, så er det tid til at de snupper sig en lille lur!  Det lader også til at Sallie (huskatten) har accepteret hende, hun får et slik her og der når de passerer hinanden – store sager!
Prinsesse Mystique har prøvet sin første tur ud gennem kattelemmen. Sådan én har hun aldrig set før. Godt nok var den åben, men nu ved hun da, at det er der det foregår når man skal ud. Så skal vi bare have lært hende at bruge lidt kræfter når den skal åbnes.  Hun er også på pletten, når der skal laves aftensmad, så står hun sammen med de andre misser og tigger råt kyllingekød. Det er noget hun kan li’!!! Hun guffer og gnasker højlydt så det er en fryd.  Man kan rolig sige, at der bliver scoret herhjemme af en vis lille dame!! Caradoc’s hjerte har hun jo allerede scoret, men nu er Flicker også ved at blive hooked, og hun nyder al opmærksomheden. Det må være hendes måde at gå på, han ikke kan stå for - hun forstår jo at ”vrikke” godt med hele underkroppen, når hun spankulerer hen ad gulvet!!
 
Tiden for udstillingen i Jyllinge nærmede sig og fredag den 5. november var ”storevaskedag”. Tre misser skulle i bad. Jeg startede med Pacino, han har jo prøvet det så mange gange efterhånden, så selv om han er stor, så går det egentlig rimeligt hurtigt, da han næsten har accepteret at blive badet. Næste levende billede blev Caradoc, han tog det helt fint, sad stort set stille hele tiden. Så kom turen til Mystique ………. hold da op, hvor kan hun sprælle!!!! Hun ville bare ikke sidde/stå stille på noget tidspunkt. Hun sprællede og kravlede til den helt store guldmedalje. Og jeg ”store fjols” havde ikke tænkt på at klippe hendes klør inden badet, så kan I forestille jer, hvordan jeg så ud bagefter??? Ja, netop, fuldstændig forrevet!!!! Det var endda med vilje, jeg havde ”gemt” Mystique til sidst, for hun er jo den mindste, så det ville jo gå hurtigt, tænkte jeg, men jeg blev klogere – hold da op for et bad, jeg blev lige så våd som hende. Men da så badet var overstået, ja så lå hun lige så stille på mit skød og nød at blive tørret og få klippet klør, og jeg kunne endda få lov til at føntørre hende lidt.
Vi ankom til udstillingen i god tid, og alle tre katte var i deres bur inden kl. 8.00. Pacino fik sit eget dobbeltbur, og Caradoc og Mystique lå sammen i et andet dobbeltbur. De er jo kærester!!!  Lidt hektisk var det, for de var alle 3 i hver sin kategori, Caradoc og Mystique havde samme dommer, Pacino en anden, så det var om at have øjnene på stilke, og hele tiden checke, hvornår hver kat nu skulle til bedømmelse. Det skulle jo lige passe, at mens jeg stod til bedømmelse med Pacino, at så skulle Caradoc op, men det gik heldigvis slag i slag, og ingen af bedømmelserne ramlede sammen på noget tidspunkt.
 

De klarede sig godt alle tre. Mystique blev EX2, blev slået af Coonforest Shakira på omkring 5½ måned ejet af Fribanikos (Mystique er på dette tidspunkt knapt 4 måneder), men hun blev rost for sin meget feminine kropsbygning, gode box, høje kindben og STORE flotte ører.
Caradoc blev EX1, BIV. Han blev rost for at have en flot harmonisk og rektangulær kropsbygning, flot profil med god box, flotte høje kindben, lækkert udtryk og flotte store ører.
Pacino blev CAC, BIV, NOM og BIS, han gjorde simpelthen rent bord den dag. Dommeren havde heller intet at udsætte på ham, han var helt perfekt.

 
Den næste udstilling bliver World Show i Østrig den 13. og 14. november. Vi har tilmeldt Pacino og Caradoc. De har begge to fået pas samt de er blevet rabiesvaccineret og chippet, så de er klar. Det er første gang vi skal på sådan en stor udstilling, så vi glæder os meget.
 
World Cat Show 2004 Wien Østrig

Turen til WorldShow i Østrig var nært forestående, og Pacino og Caradoc var shinet op på bedste vis.

Der var afgang fredag morgen den 12. november kl. 06.30 fra Ellebjerg St.

Vi kørte derned i en stor turistbus med i alt ca. 12 personer og omkring 30 katte.

 
Turen derned startede fint, men så væltede problemerne også ind over os ……… for at gøre en lang historie kort……… Vi startede med at komme akkurat 4 min. for sent til færgen og måtte vente i 2 timer på den næste, bussens speederkabel knækkede kl. 18.15 ”in the middle of know where”, vi blev samlet op af en anden turistbus, der tilfældigvis kom forbi; han var faktisk på vej i garage, men kontaktede sin vognmand og fik hans tilladelse til at køre os videre. Vores egen chauffør måtte vi efterlade sammen med den ”gamle bus”, vores nye chauffør kørte meget langsomt, de andre danskere, som var kørt hjemmefra samme tid som os i en anden bus, var på deres hotel før midnat den 12. november, vi ankom til vores hotel kl. 05.30 den 13. november, og der var dyrlægecheck kl. 07.00!!!!!! Vi var godt nok meget matte i sokkerne.
 

Krofatter som vi kaldte ham der ejede det hotel vi boede på, var utrolig flink. Da han havde hørt vores historie, og fandt ud af, at vi ikke havde nogen bus til at transportere os og alle kattene hen til udstillingen, ja så startede han sin egen store kassevogn og kørte os i pendulfart til hallen, og tilbød at hente os igen om aftenen, vi skulle bare ringe. Sikken en gestus.
Nå, men endelig ankom vi til hallen, fandt vores bure, fik kattene installeret, og så gik vi rundt og fandt ”vores” dommere. Pacino skulle op hos Mario Ottino fra Italien, og Caradoc skulle op hos Luigi Comorio også fra Italien.

 
Pacino havde 2 CAC med i bagagen, så hvis han vandt sin gruppe ville han blive Champion. Det var utrolig spændende for hans konkurrenter så alle sammen godt ud. Endelig blev det tid til at Pacino skulle til bedømmelse. Puh, jeg svedte og hjertet galoperede. Mario Ottino kunne godt li’ Pacino kunne man se på hans ansigtsudtryk, og YES Pacino vandt sin gruppe, og skulle nu konkurrere med 3 andre hanner om BIV’et. Der blev han (desværre) nr. 3, og da jeg senere spurgte Mario Ottino, hvad årsagen til hans placering var, svarede han, at Pacino havde det hele i en utrolig flot harmoni, men hans udtryk/look var for ungt i forhold til de 3 andre hanner. Det skal også lige siges, at Pacino var lige knapt 1 år, og de andre hanner, var mellem 2½-3 år gamle, så de havde selvfølgelig et mere råt look end Pacino. Så med den begrundelse var vi alligevel glade og stolte. Pacino var blevet Champion på sin første verdensudstilling.
Så blev det Caradoc’s tur. Luigi Comorio spilder ikke tiden. Han er lynhurtig til at ”sortere fra”, og inden længe kunne man se, at det til sidst stod mellem Caradoc og Chimera’s Haze of Love (det er jo Flicker’s bror!!!). Luigi Comorio havde virkelig problemer med at placere de to katte – hold op, hvor var det nervepirrende!!!! Men efter at have snurret rundt om sig selv 8 gange og kløet sig i håret, så udråbte han Haze til vinder og Caradoc som nr. 2. Æv, så tæt på, og så alligevel ikke.
 
 

Det havde været en dejlig men hektisk weekend, og mandag morgen kl. 09.00 var der afgang mod Danmark. Vores chauffør var ankommet lørdag eftermiddag med bussen, og den var nu køreklar igen. Vi kørte en anden vej hjem, der godt nok var lidt længere i kilometer, men som var mest på motorvej. På vejen derned havde vi kørt igennem bjergene – kortere vej, men lavere hastighed.

Tirsdag morgen kl. 9.00 var vi hjemme igen, så selvom vi kunne køre hurtigere tog det alligevel også 24 timer at komme hjem – ligesom turen derned, men på hjemturen havde vi heldigvis ingen problemer.

Næste års World Show foregår i Italien. Jeg ved endnu ikke om vi skal med, det er jo en endnu længere tur, og det er jo stadig på kattenes præmisser. Nu må vi se!!!

Annette & Lennart